AirVisual Pro

Το πιο προηγμένο σύστημα παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα στον κόσμο

Βελτιώστε τη υγεία σας, γνωρίζοντας και προβλέποντας την ποιότητα του αέρα

Παρακολουθήστε τον αέρα που αναπνέετε

Πάρτε το AirVisual Pro μαζί σας και παρακολουθείτε αόρατες απειλές οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε. Τι εισέρχεται στους πνεύμονές σας ανά πάσα στιγμή?

Είναι σχεδιασμένο να είναι ελαφρύ και εύκολο στη μεταφορά, ώστε να μπορείτε πάντα να το έχετε μαζί σας. Είναι η πιο προσιτή, φορητή και ακριβής συσκευή παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα που δημιουργήθηκε ποτέ.

Tο AirVisual Pro σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε άνετα τον αέρα που αναπνέετε οπουδήποτε, οποτεδήποτε.

Δείτε το αόρατο

Δείτε αμέσως αόρατες απειλές από μικροσκοπικά σωματίδια PM2.5 στον αέρα. Καταλάβετε από πού προέρχονται οι κίνδυνοι και πάρτε τον έλεγχο.

Τα PM2.5 είναι μικροσκοπικά και επικίνδυνα. Το μικροσκοπικό μέγεθος αυτών των ρύπων τους επιτρέπει να διεισδύσουν στους ιστούς των πνευμόνων σας και να μετακινηθούν κατευθείαν στην κυκλοφορία του αίματος. Από εκεί, αυτά τα θανάσιμα σωματίδια μπορούν εύκολα να μετακινηθούν σε κάθε όργανο στο σώμα σας, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου σας.

Η πρωτοποριακή τεχνολογία του AirVisual Pro σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε εύκολα τον αέρα σας οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Πάρτε τον έλεγχο του αέρα που αναπνέετε.

Συγκρίνετε την ποιότητα του αέρα

Συγκρίνετε την ποιότητα του εσωτερικού αέρα με τον εξωτερικό αέρα. Ανακαλύψτε τις τοπικές πηγές ρύπανσης του αέρα.

εσωτερικών και εξωτερικών χώρων

Το AirVisual Pro σας επιτρέπει να βλέπετε την ποιότητα του εσωτερικού σας αέρα παράλληλα με τον πλησιέστερο επίσημο σταθμό παρακολούθησης.

Χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες για να εντοπίσετε τις πηγές ρύπανσης του αέρα. Αποκτήστε τα δεδομένα που χρειάζεστε για να λάβετε ενημερωμένες αποφάσεις για την προστασία της υγείας σας.

Αποκτήστε δωρεάν την εφαρμογή

Αποκτήστε τώρα την εφαρμογή AirVisual κατεβάζοντας την δωρεάν για iOS ή Android. Πως είναι η ποιότητα του αέρα σήμερα;

Η εφαρμογή AirVisual είναι ένα εργαλείο τσέπης για την αποφυγή της επιβλαβούς ατμοσφαιρικής ρύπανσης, εντελώς δωρεάν.

Αυτό το απίστευτο εργαλείο σας δίνει στοιχεία σε πραγματικό χρόνο, πρόβλεψης και ιστορικά δεδομένα ατμοσφαιρικής ρύπανσης για έξι βασικούς ρύπους: PM2.5, PM10, CO, CO2, NO2 και όζον. Επίσης σας λέει τον Δείκτη Ποιότητας Αέρα (IAQ) - ένα εργαλείο μέτρησης της ποιότητας του αέρα που χρησιμοποιείται από την EPA (Οργανισμός Προστασίας Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Πολιτειών).

Air Visual Earth

Το Air Visual Earth είναι ο πρώτος 3D χάρτης για την ατμοσφαιρική ρύπανση. Παρακολουθήστε ζωντανά καθώς οι ρύποι αλληλεπιδρούν με τις καιρικές συνθήκες.

Το Air Visual Earth είναι πραγματικά μια πρωτοποριακή προσπάθεια. Παράγεται από δορυφορικές εικόνες και δεδομένα από 10.000+ σταθμούς παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Περιστρέψτε την υδρόγειο, μεγεθύνετε και και παρακολουθείστε την ποιότητα του αέρα.

Air Visual Earth - τεχνολογία για έναν καλύτερο κόσμο.

Ενημερωθείτε πριν ξεκινήσετε...

Το AirVisual app παρέχει προβλέψεις ρύπανσης. Θα είναι μολυσμένος ο αέρας αυτό το Σαββατοκύριακο?

"Τρέχοντας" με έξυπνη τεχνολογία

Η έξυπνη τεχνολογία του AirVisual Pro, σας παρέχει εξατομικευμένες ειδοποιήσεις και "tips" για να αναπνέετε τον καλύτερο δυνατόν αέρα.

Το Air Visual Pro χρησιμοποιεί cloud computing, μεγάλα δεδομένα και τεχνητή νοημοσύνη για να παρέχει όχι μόνο τις καλύτερες προγνωστικές αναλύσεις, αλλά και να σας δώσει συμβουλές. Το Air Visual Pro σας μαθαίνει από τα δεδομένα της εσωτερικής και της εξωτερικής ποιότητας του αέρα για να σας παρέχει εξατομικευμένες συμβουλές για να εξασφαλίσετε ότι αναπνέετε τον πιο υγιεινό αέρα.

Πάρτε μαζί σας το AirVisual Pro όπου και αν πάτε.

Συμμετέχετε στο παγκόσμιο δίκτυο

Η εφαρμογή AirVisual προσφέρει δεδομένα άνω των 10.000 τοποθεσιών. Αλλά πολλά μέρη δεν παρακολουθούνται ακόμα. Γίνετε μέρος της λύσης. Καταχωρήστε το ΑirVisual Pro σας, ως δημόσιο, υπαίθριο σταθμό παρακολούθησης.

Τα δεδομένα της εφαρμογής AirVisual δίνουν την δυνατότητα στους πολίτες να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις που επηρεάζουν την υγεία του αναπνευστικού τους, μέσω προσβάσιμης τεχνολογίας. Πιστεύουμε ότι οι κοινότητες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα μας για να διαμορφώσουν τον κόσμο σε ένα πιο υγιεινό μέρος. Η υποστήριξη και η δέσμευση των πολιτών σε όλο τον κόσμο αποτελεί τη ραχοκοκαλιά αυτού που κάνουμε.

Απολαύστε βελτιωμένες λειτουργίες με την εφαρμογή AirVisual και τον ιστότοπο

- Παρακολούθηση του σπιτιού σας εν κινήσει

- Ειδοποιήσεις όταν ο αέρας σας γίνει ανθυγιεινός

- Ωριαία πρόγνωση καιρού και ατμοσφαιρικής ρύπανσης

- Ειδήσεις της κοινότητας και εκπαιδευτικοί πόροι

- Δεδομένα σχετικά με την ποιότητα του αέρα για όλες τις αγαπημένες σας τοποθεσίες, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Η ιστορία της IQAir®: 50+ χρόνια καινοτομίας

Δείτε τη διαδρομή της IQAir® από τo ξεκίνημα έως την καθιέρωση της ως ο παγκόσμιος ηγέτης της τεχνολογίας καθαρού αέρα

Το 1963, ο  Manfred και ο αδερφός του Klaus παρουσιάζουν ένα υποτυπώδες φίλτρο για οικιακή χρήση στη Γερμανία. Το απλό, αυτό φίλτρο αποτελείται από υλικό διήθησης που προσαρμόζεται με μικρούς μαγνήτες στην εξαγωγή των φούρνων, που τότε χρησιμοποιούσαν κάρβουνο ως καύσιμη ύλη. Καθώς περνάει κρύος αέρας μέσα από τον φούρνο, θερμαίνεται και περνάει μέσα από το φίλτρο όπου παγιδεύεται η σκόνη. Είναι το πρώτο σύστημα καθαρισμού αέρα με οικιακή εφαρμογή. Το προϊόν, αρχικά πωλούταν υποσχόμενο πως θα βοηθήσει στην μείωση της μαύρης σκόνης που μάζευαν οι τοίχοι, ειδικά πίσω από τους φούρνους. Σύντομα όμως, ο Manfred που υπέφερε από άσθμα εκ γενετής, παρατήρησε πως το φίλτρο μείωσε τα συμπτώματα του, κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες. Με την πάροδο του χρόνου πολλοί κάτοχοι του φίλτρου τους, ανέφεραν πως συμπτώματα αλλεργιών και άσθματος απαλύνθηκαν.

Ο ιδρυτής Klauss Hammes (κέντρο) και γιοί.

Ο ιδρυτής Klauss Hammes (κέντρο) και γιοί.

Ο Klaus, μηχανολόγος-μηχανικός κατ' επάγγελμα, συνεχίζει το 60 και το 70 να τροποποιεί το φίλτρο και για άλλες συσκευές θέρμανσης με ιδιαίτερη επιτυχία.

Ύστερα από ένα καρδιακό επεισόδιο, ο Manfred απεβίωσε το 1981. Ο  Klaus, ψάχνοντας για μία κατάλληλη τοποθεσία να αναπτύξει την εταιρία, μετεγκαθίσταται στην Ελβετία. Εκεί ξεκινάει η διεθνής επέκταση στο υπόλοιπο της Ευρώπης και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έχοντας μόλις αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο του Cambridge στην Αγγλία, ο Frank Hammes, γιος του Klaus, αποφασίζει να συμμετάσχει στην οικογενειακή επιχείρηση. Έχοντας ζήσει με καθαρισμό αέρα όλη του τη ζωή, συμμερίζεται το πάθος του πατέρα του για καθαρό αέρα. Μετά την επιτυχή προώθηση ενός φίλτρου καμπίνας για τα αυτοκίνητα της Mercedes – Benz στη Βόρειο Αμερική, ο Frank στρέφει την προσοχή του στα συστήματα καθαρισμού αέρα με ανεμιστήρα. Αυτό που παρατήρησε είναι η μεγάλη διαφορά μεταξύ οικιακών συσκευών καθαρισμού αέρα και των μεγάλων βιομηχανικών συστημάτων. Εκτός του ότι τα βιομηχανικά συστήματα είναι μεγάλα και ακριβά, είναι επίσης και πολύ αποτελεσματικά. Οι μικρότερου μεγέθους οικιακής χρήσης συσκευές, από την άλλη ήταν μη αποδοτικές. Η απόφαση πάρθηκε το 1994, να δημιουργήσει ένα νέο είδος συστημάτων καθαρισμού αέρα. Θα έπαιρνε στον Frank και σε μια ομάδα αφοσιωμένων μηχανικών τέσσερα χρόνια εντατικής έρευνας και μελέτης για να φτιάξουν την πιο αποτελεσματική, μη βιομηχανική, σειρά συστημάτων καθαρισμού αέρα του κόσμου.

'Ανοιξη του 1998. Το πρώτο ολοκληρωμένο σύστημα της IQAir® βγαίνει από την γραμμή παραγωγής στην Ελβετία. Αρχικά διαθέσιμο μόνο στην Ευρώπη, το HealthPro® 250 κατακτά την πρώτη του μεγάλη αναγνώριση τον Σεπτέμβρη του 1998. Το Stiftung Warentest, ο μεγαλύτερος οργανισμός δοκιμών προϊόντων της Ευρώπης ανακοινώνει πως το HealthPro® 250 ξεπερνάει όλον τον ανταγωνισμό σε ένα από τα πιο εκτενή τεστ για συσκευές καθαρισμού αέρα που έγινε ποτέ.


2000. Τα συστήματα καθαρισμού αέρα της IQAir® γίνονται διαθέσιμα και στις Ηνωμένες Πολιτείες καταγράφοντας άμεσα επιτυχία σε ανθρώπους που υποφέρουν από αλλεργίες και άσθμα.

 

2001. Ο δεύτερος γιος του Klaus Hammes, Jens, συμμετέχει στην οικογενειακή επιχείρηση και βοηθάει με την ανάπτυξη της IQAir® στην Ασία.

 

2002. Η IQAir® γίνεται η πρώτη και μοναδική εταιρία που λαμβάνει πιστοποίηση H12/13 για τα  HyperHEPA® φίλτρα της, συνήθως διαθέσιμα μόνο σε νοσοκομειακές συσκευές καθαρισμού αέρα για αποστειρωμένους θαλάμους, αξίας πολλών εκατομμυρίων.

Φεβρουάριος του 2003. Εφημερίδες αναφέρουν την ραγδαία εξάπλωση μιας φοβερής ασθένειας. Ονομάζεται Σοβαρό Οξύ Σύνδρομο Αναπνευστικού, η αλλιώς SARS, μια ευκόλως μεταδιδόμενη ασθένεια που προκαλείται από έναν νέο ιό για τον οποίο δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη θεραπεία. Η Αρχή Νοσοκομείων του Χονγκ Κονγκ (Hong Kong Hospital Authority ή HKHA) ξεκινάει αυστηρό έλεγχο ώστε να αξιολογήσει επίδοση και καταλληλότητα συσκευών καθαρισμού αέρα εσωτερικών χώρων, για τον ιό αυτό. Τα αποτελέσματα που πήραν, γρήγορα πιστοποίησαν πως τα περισσότερα μηχανήματα δεν είναι ικανά να αφαιρέσουν τον ιό από τον αέρα. Μετά από βδομάδες δοκιμών και εγκαταστάσεων πολλών συστημάτων η HKHA επιλέγει την IQAir® ως την καλύτερη λύση για τον καθαρισμό του αέρα σε νοσοκομειακά δωμάτια με την ύπαρξη ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον ιό SARS. Η IQAir® συμφωνεί να παρέχει συστήματα της σε περισσότερα από 150 νοσοκομεία και κλινικές στο Χονγκ Κονγκ μπαίνοντας στη μάχη ενάντια της εξάπλωσης του ιού.

 

2004. Η IQAir® επιλέγεται από την Αμερικανική Πνευμονολογική Ένωση (American Lung Association) ως εκπαιδευτικός συνεργάτης με σκοπό την δημόσια ενημέρωση σε θέματα ποιότητας αέρα εσωτερικών χώρων. Μία από τις πρώτες εκπαιδευτικές καμπάνιες ενημερώνει για τα προβλήματα που προκύπτουν από ιονιστές που παράγουν όζον.

 

Με την πάροδο του έτους 2004. Αρκετοί οργανισμοί ελέγχου και αξιολογήσεων προϊόντων εκδίδουν αποτελέσματα αναγνωρίζοντας την υπεροχή των συστημάτων καθαρισμού αέρα της IQAir®. Οι συσκευές της IQAir® καταλαμβάνουν τις κορυφαίες βαθμολογήσεις από τα περιοδικά Consumers Digest, Reviewboard και τις κοινότητες Allergy Buyers' Club και Consumer Search.

 

Καλοκαίρι του 2004. Πλησίασαν την IQAir® οι παραγωγοί της διακεκριμένης τηλεοπτικής σειράς του Αμερικανικού ABC, "Extreme Makeover: Home Edition". Ήθελαν να βοηθήσει η IQAir® στην κατασκευή του πιο υγιεινού σπιτιού στην Αμερική για την οικογένεια ενός κοριτσιού που είχε κάνει μεταμόσχευση καρδιάς. Το έργο αυτό γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλές και τιμάται μετέπειτα από την Αμερικανική Πνευμονολογική Ένωση (American Lung Association). Βάζει έτσι τις βάσεις για μια σειρά επεισοδίων, όπου η IQAir® προσφέρει κορυφαίο καθαρισμό αέρα για οικογένειες με σοβαρά προβλήματα υγείας.

 

Φθινόπωρο του 2004. Ο Frank Hammes στρέφει την ομάδα έρευνας και εξέλιξης της IQAir® σε φίλτρα κλιβάνων και σε συστήματα καθαρισμού αέρα για όλο το σπίτι. Παρομοίως, με την εμπειρία του 10 χρόνια πριν, για τα συστήματα καθαρισμού αέρα δωματίων, βρίσκει ότι τα διαθέσιμα στην αγορά συστήματα για όλο το σπίτι, δεν καλύπτουν τις ανάγκες ανθρώπων με άσθμα και αλλεργίες.


Δεκέμβριος του 2005.
 Η IQAir® παρουσιάζει την πολύ-αναμενόμενη σειρά συστημάτων καθαρισμού αέρα για όλο το σπίτι. Τα συστήματα αυτά ανεβάζουν σε άλλο επίπεδο την απόδοση φίλτρων κλιβάνων και σπιτιού. Το Perfect 16 γίνεται το πρώτο σύστημα καθαρισμού αέρα για όλο το σπίτι που λαμβάνει την διάκριση MERV16.
Σήμερα ο ιδρυτής της IQAir®, Klaus Hammes, έχει αποσυρθεί αλλά παραμένει σαν σύμβουλος στην οικογενειακή επιχείρηση που διευθύνεται από τους δύο γιους του, Frank και Jens. Ο Frank ασχολείται με το Εργοστάσιο στην Ελβετία, όπου επιβλέπει την παραγωγή καθώς επίσης και με το marketing της εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Jens συνεχίζει να ηγείται του τμήματος πωλήσεων στην Ευρώπη και την Ασία.

2007. Η καινοτομία φέρνει την αναγνώριση. Το 2007, το IQAir HealthPro® 250 λαμβάνει το δεύτερο κατά σειρά βραβείο "Best Buy" από το περιοδικό Consumers Digest Magazine (η πρωτιά συνεχίζεται αδιάκοπη - το HealthPro® 250 αποτελεί συνεχώς την κορυφαία επιλογή του περιοδικού από το 2004). Άλλοι κορυφαίοι αξιολογητές, όπως το Reviewboard, το Allergy Buyers Club και το Consumersearch.com, απονέμουν επίσης τις υψηλότερες αξιολογήσεις τους στην IQAir®. Η σειρά HealthPro® τιμάται ως ένα προϊόν που προσφέρει εξαιρετική αξία στους καταναλωτές και ως η καλύτερη επιλογή για όσους έχουν αλλεργίες ή άσθμα.

 

2008. Η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ καλεί την IQAir® να δημιουργήσει ένα περιβάλλον εξαιρετικά καθαρού αέρα για την εθνική Ολυμπιακή ομάδα. Τα συστήματα HealthPro® 250 τοποθετούνται στα δωμάτια των αθλητών και στις μεγάλες αίθουσες προπονήσεων τοποθετούνται φορητά συστήματα καθαρισμού αέρα και κεντρικά συστήματα HVAC. Παρά την επιβαρυμένη ποιότητα του αέρα στο Πεκίνο, οι Αμερικανοί αθλητές κερδίζουν 110 μετάλλια, το δεύτερο υψηλότερο αριθμό μεταλλίων για την ομάδα των ΗΠΑ για περισσότερα από 100 χρόνια.

Μετά από μια μελέτη η όπου δείχνει ότι η με την χρήση συστημάτων IQAir® μειώνεται η σωματιδιακή μόλυνση στον αέρα στις αίθουσες διδασκαλίας έως και 90%, οι υπηρεσίες ποιότητας του αέρα στρέφονται στην IQAir®. Η εγκατάσταση αρχίζει στα σχολεία του Long Beach, στην Καλιφόρνια. Στα επόμενα χρόνια, η IQAir® επιλέγεται για να εγκαταστήσει συστήματα σε χιλιάδες αίθουσες διδασκαλίας στην Καλιφόρνια.

 

2012. Η IQAir® παρουσιάζει την σειρά καθαριστών αέρα "New Edition". Η πιο σημαντική αναβάθμιση μέχρι τώρα στη σειρά οικιακών καθαριστών αέρα. Η σειρά "New Edition" επαναπροσδιορίζει τον καθαρισμό του αέρα υψηλής απόδοσης, προσφέροντας: έως 41% καθαρότερο αέρα, 7% λιγότερο θόρυβο και έως 40% μεγαλύτερη διάρκεια ζωής φίλτρου.

 

2014. Το IQAir® "Clean Air Experience Center" εγκαινιάζετε στην Καλιφόρνια. Το κέντρο παρουσιάζει την τεχνολογία του καθαρού αέρα και εξαπλώνει το μήνυμα πως ο καθαρός αέρας μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να ζήσουν περισσότερο με καλύτερη υγεία. Τώρα ο καθένας έχει την ευκαιρία να βιώσει τον καθαρό αέρα και να μάθει περισσότερα για το φιλτράρισμα αέρα υψηλής απόδοσης.

 

Read More

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Ρίξτε μια σε βάθος ματιά στα δεδομένα και στα στοιχεία του AirVisual Pro.