Πληροφορίες

Η Καλή Υγεία αρχίζει με Καθαρό Αέρα

Ο αέρας που αναπνέουμε έχει μεγάλη επίδραση στην ζωή μας. Ο άνθρωπος μπορεί να επιζήσει για μέρες χωρίς τροφή και νερό, αλλά μόνο λίγα λεπτά χωρίς αέρα. Η ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την ευεξία μας. Όσο λιγότερα αλλεργιογόνα, μικροοργανισμούς και χημικούς ρύπους αναπνέουμε, τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα να αρρωστήσουμε. Τα θέματα υγείας που προκύπτουν λόγω της ρύπανσης του αέρα μπορούν να έχουν και οικονομικές επιπτώσεις. Οι δαπάνες ιατρικής περίθαλψης και η απώλεια της παραγωγικότητας στον τόπο εργασίας κοστίζουν εκατομμύρια ετησίως.

Διαβάστε μελέτη για την επιδείνωση της ποιότητας του αέρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης όπως προέκυψε από μετρήσεις του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) 08/04/2014..
Η IQAir® προσφέρει τις πιο εξελιγμένες λύσεις καθαρισμού αέρα για την καταπολέμηση της ρύπανσης εσωτερικών χώρων. Η εξαιρετική απόδοση των συστημάτων έχει ως αποτέλεσμα την παγκόσμια χρήση των IQAir® στα πιο απαιτητικά περιβάλλοντα εσωτερικών χώρων. Για παράδειγμα να αναφερθεί ότι τα συστήματα χρησιμοποιούνται για την προστασία ασθενών και προσωπικού από σοβαρές μολύνσεις σε κρίσιμες νοσοκομειακές και περιθαλπτικού περιβάλλοντος εγκαταστάσεις και για την απομάκρυνση τοξικών χημικών σε εργαστήρια υψηλής τεχνολογίας. Η εξελιγμένη τεχνολογία καθαρισμού αέρα που χρησιμοποιεί η IQAir® είναι το αποτέλεσμα μιας απαράμιλλης εξέλιξης 48 ετών στον καθαρισμό του αέρα. Oι συσκευές μας δεν σχετίζονται με ιονιστές που παράγουν όζον και των οποίων η απόδοση αλλά και ασφαλής/αποτελεσματική λειτουργία είναι αμφιλεγόμενη.
Διαβάστε δημοσίευση από LIVESTRONG.com “Breathing Ionizer Dangers” By Harold E. Sconiers 16/08/2013 στα Αγγλικά.
Αναφορές στην ποιότητα του αέρα, και πως επηρεάζει την υγεία, υπάρχουν πολλές, από οργανισμούς και εργαστήρια σε όλο τον κόσμο. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος (EEA) αναφέρει χαρακτηριστικά: “Ένας στους τρεις Ευρωπαίους εκτίθεται σε υψηλές συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων, τον πιο επικίνδυνο από τους ατμοσφαιρικούς ρύπους.”
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ 06/10/2012
.

 

Ρύπανση του αέρα και συνέπειες

 

 

Η ρύπανση του αέρα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία σας με πολλαπλούς τρόπους ενέχοντας βραχυπρόθεσμες αλλά και μακροπρόθεσμες συνέπειες. Διάφορες ομάδες ανθρώπων επηρεάζονται από την μόλυνση του αέρα κατά διαφορετικούς τρόπους. Μερικά άτομα είναι περισσότερο ευαίσθητα σε ρυπογόνες ουσίες από άλλα. Μικρά παιδιά, άτομα προχωρημένης ηλικίας και άτομα με προβλήματα υγείας όπως το άσθμα, καρδιοπάθειες και πνευμονοπάθειες υποφέρουν περισσότερο από τις επιπτώσεις της μόλυνσης του αέρα. Ο βαθμός, στον οποίο οι αερομεταφερόμενες μολυσματικές ουσίες είναι επιβλαβείς για ένα άτομο, εξαρτάται από τον συνολικό χρόνο έκθεσης αυτού του ατόμου σε σωματίδια και χημικές ουσίες, δηλ. από την διάρκεια της έκθεσής του και την συγκέντρωση των ρυπογόνων.